Sidan innehåller annonslänkar
Övriga

DAMMSUGARE SKAFT EERC70EB

2127 kr
Kontrollera pris

Köp nu

Jämför produkt DAMMSUGARE SKAFT EERC70EB online innan du handlar. Vi har samlat nödvändig information om produkten DAMMSUGARE SKAFT EERC70EB i kategorin Vitvaror här hos oss.

Kategori: Vitvaror
Artikelnummer: 914102335
Visa fler

Från kunskapsbanken

Centraldammsugare

Centraldammsugare är en fast monterad dammsugare som kopplas till ett rörsystem i bostäder eller andra lokaler. Rörsystemet förses med ett antal uttag (sugdosor), där en slang ansluts. Slangen är vanligen 8-12 meter lång och kan vara försedd med startknapp i handtaget. Ett rör från centraldammsugaren leder också ut i det fria. Dammet samlas upp antingen i en dammbehållare (cyklonrening) eller i en dammpåse (som i en vanlig dammsugare). Fördelarna med centraldammsugare är framförallt att de minsta dammpartiklarna avlägsnas ur inomhusluften. En vanlig dammsugare släpper däremot igenom en viss mängd mikrodamm ut i rummet. Ljudnivån blir också avsevärt lägre, eftersom dammsugarenheten oftast befinner sig i ett annat rum. Dessutom upplever många användare att det är enklare att städa och blir mindre slitage på möbler och inredning jämfört med en vanlig dammsugare. Till nackdelarna kan räknas kostnaden för att installera systemet. Några användare tycker också att det är besvärligt att hantera den långa sugslangen.

Skaft

Skaft kan syfta på: Skaft (byggnadsdel) – huvuddelen av en kolonn, pelare eller pilaster, i regel en parallell eller uppåt avsmalnande byggnadsdel med en längd som nästan alltid är flera gånger större än bredden eller diametern. Skaftet är nedtill försett med bas eller står direkt på grunden och är upptill krönt av ett kapitäl. Skaft (sko) – del av en känga eller stövel som sträcker sig upp längs benet ovanför fotknölarna. Skaft (tomt) – en smal och långsträckt del av en tomt som förbinder tomten med vägnätet, se tomt Skaft (verktyg) – del till olika redskap eller verktyg såsom yxor, hammare, knivar, klubbor med flera. Ett skaft kan även vara försett med handtag. Golfskaft – en golfklubbas skaft Solvskaft – en anordning i en vävstol som höjer och sänker varptrådarna Växtskaft – ett kort skat som förbinder en blomma eller ett blad med en stjälk.

Vitvaror

I äldre svenskt språkbruk avser vitvaror ofärgade bomulls- och linnevaror. Butiker som sålde dessa typer av varor benämndes vitvaruaffärer. Vitvaror är ett samlingsnamn för större hushållsmaskiner som finns i de flesta hem som till exempel tvättmaskiner, diskmaskiner, torkskåp, torktumlare, kylskåp, frysar, köksfläktar och spisar. Namnet kommer av att dessa maskiner ursprungligen oftast hade en vit exteriör. Vitvaror som kylskåp, frysskåp och kyl/frysskåp finns både som fristående och inbyggnadsvarianter. Diskmaskiner, kylskåp, frysskåp och kyl/frysskåp kan vara integrerade det vill säga att de har samma luckor som de övriga köksskåpen. Ordet "vitvaror" är belagt i svenska språket sedan 1858.Exempel på varumärken: AEG Asko Bosch Cylinda Electrolux Elektro Helios Gorenje Hoover Husqvarna Kenny Kenwood LG Miele Neff UPO Samsung Siemens Smeg Whirlpool Zanussi