Sidan innehåller annonslänkar
Stegu

Dekorpanel Wood Axen 2

419 kr
Kontrollera pris

Köp nu

Förnya ditt hem med dekorpanel i högkvalitativ furu. Täck hela väggen för en ombonad känsla, eller bara en sektion för att skapa effektfulla accenter bakom till exempel TV eller säng. Möjligheterna är många och anpassningsbara för att matcha just din smak. Låt inspirationen flöda! Dekorpanelen Wood Axen 2 levereras i paket om fyra paneler som täcker totalt 0,59 m2. Panelens struktur är rustik och rektangulär, och har en mellanbrun finish. Montering Det finns tre olika sätt att fästa dekorpanelen 1) Borra och skruva fast med träskruvar till en träställning gjord av trälister så att skruvskallarna ligger jämt med panelytan. 2) Skruva fast panelen direkt på väggen med hjälp av träskruvar så att skruvskallarna ligger jämt med panelytan. 3) Limma fast panelen på väggen med monteringslim.


Beställ Dekorpanel Wood Axen 2 på nätet redan idag. Här har vi samlat mer information om produkten Dekorpanel Wood Axen 2 inom kategorin Väggsten.

Kategori: Väggsten
Artikelnummer: 660085
Visa fler

Från kunskapsbanken

Plywood

Plywood är en skiva av tunnare korslagda fanér som är limmade med fenolhartslim och pressade med högt tryck under värmebehandling, till en relativt hållfast och formstabil produkt. Plywood har fått ett stort användningsområde inom bland annat båt- och skeppsvarv, möbelinredningsindustri samt byggindustri. Den vanligaste varianten av plywood är fanérplywood, på svenska även benämnt kryssfanér.Plywood varierar i tjocklek mellan vanligtvis cirka tre millimeter och tre centimeter. De olika skikten är lagda och limmade korsvis, med all ytfanér lagd i samma riktning. Furu och gran är de vanligaste träslagen i byggnadsindustrin, där gran ibland används som mellanfaner. Inom båt- och skeppsvarvsindustrin används i regel ädlare träslag, vilka har större motståndskraft mot röt- och mögelangrepp; detta gäller exempelvis teak och olika mahognyarter. I möbel- och inredningssammanhang används ofta björkplywood eller olika sorters ädelträ för bättre formbarhet. Det finns även modellplywood eller flygplansplywood som används av modellbyggare och inom flygplanstillverkning; dessa är mycket tunna – allt ifrån ett par tiondels millimeter upp till cirka tre millimeter. Plywood indelas i knivskuren faner, som är den bättre kvalitén, och svarvad faner. Forssmanholz eller Holzblech är en extra motståndskraftig plywood, i Tyskland patenterat som uppfinning 1921–1922 av Villehad Forssman.Bland annat har man gjort mycket plywood i Edsbyn. (Edsbyns äldsta kvarvarande företag grundat 1895), Träförädlingen, (nuvarande namn E-ply Edsbyns plywood AB).

230

230 (CCXXX) var ett normalår som började en fredag i den julianska kalendern.