Festool

FILTERSÄCK SC FIS-CT SYS 5ST | Beijerbygg Byggmaterial

Kontrollera pris

Läs mer och köp

Beställ FILTERSÄCK SC FIS-CT SYS 5ST | Beijerbygg Byggmaterial på nätet redan idag. Här har vi samlat mer information om produkten FILTERSÄCK SC FIS-CT SYS 5ST | Beijerbygg Byggmaterial inom kategorin Tillbehor-till-dammsugare.

Kategori: Tillbehor-till-dammsugare
Artikelnummer: 006273204
Visa fler

Från kunskapsbanken

Casco

Casco Adhesives, tidigare AB Casco, är en svensk tillverkare av limningssystem för träindustri. AB Casco grundades 1928 av norrmannen Lars Amundsen, en brorson till Roald Amundsen. Han hade några år arbetat med kasein i Argentina. Namnet Casco kommer från "Casein Company of America", som Amundsen köpte en tillverkningslicens av. Inspirationen till företagets logotyp kom från Magdeburgska halvkloten. Casco etablerade sig i liten skala på Katarina Bangata på Södermalm i Stockholm. Efter det att plywood- och flygindustri började efterfråga trälim i större omfattning, expanderade företaget och flyttade i början av 1930-talet tillverkningen till Westerdahls jästfabriks tidigare lokaler i ett industriområde i Sickla i Nacka kommun. På basis av goda vinster under andra världskriget investerade företaget i nya fabriksbyggnader i Sickla: en panncentral, en formalinfabrik och en konsthartsfabrik, ritade av Dag Ribbing. Det norska dotterbolaget AS Norcasco bildades 1935 och det danska dottersällskapet Kemi-Casco A/S bildades 1946. År 1961 uppfördes en kontors- och matsalsbyggnad, 1971 kompletterad av en större kontorsbyggnad. Senare under 1960-talet uppfördes en stor lagerbyggnad, vilken under 2010-talet använts som konsert- och evenemangsbyggnaden Nobelberget. Från 1963 flyttades tillverkningen i omgångar, bland annat till en tidigare plywoodfabrik i Kristinehamn. År 1964 köptes Casco av Fosfatbolaget, senare KemaNord, i Stockvik, som också tillverkade formalinbaserat lim till träskiveindustrin. Cascos moderbolag Kema Nobel, då omdöpt till Nobel Industrier, köptes 1994 av nederländska Akzo. Den schweiziska Sika AG förvärvade 2014 affärsenheten "Building Adhesives" från AkzoNobel.

Byggsystem

Byggsystem är en konstruktionslösning som består av komponenter vilka tillsammans bildar en del av ett byggnadsverk eller byggnadsverket i sin helhet. Komponenterna består av både tekniska och administrativa delsystem. De tekniska, konkreta delarna kan vara prefabricerade stomsystem, VVS–system, med mera. De administrativa delarna är stöd som projekteringssystem, transportsystem, tillverkningsmetoder och kommunikation. Ordet byggsystem är ofta relaterat till det industriella byggandet där fokus ligger på prefabricerade element i någon utsträckning. Olika byggföretag har sina egna byggsystem som kan vara mer eller mindre öppna eller slutna. Med ett mer öppet system kan en större del av komponenterna anpassas efter kundens önskemål och kunden har större inflytande över hur slutprodukten ska se ut. Ett företag som har ett öppet system måste även ha en anpassningsbar tillverkningsprocess eftersom denna måste kunna producera det kunden vill ha. Ett mer slutet system har i högre grad standardiserade komponenter. Man kan se det som att antingen få en fördefinierad produkt till ett lägre pris, eller att få en produkt man får vara med att definiera till ett högre pris. Inom byggbranschen är de företag som använder sig av slutna byggsystem i högre grad industrialiserade.