Sidan innehåller annonslänkar
Övriga

DAMMSUGARE MV 5

2995 kr
Kontrollera pris

Köp nu

Beställ DAMMSUGARE MV 5 på nätet redan idag. Här har vi samlat mer information om produkten DAMMSUGARE MV 5 inom kategorin Tillbehör-till-dammsugare.

Kategori: Tillbehör-till-dammsugare
Artikelnummer: 915603559
Visa fler

Från kunskapsbanken

Centraldammsugare

Centraldammsugare är en fast monterad dammsugare som kopplas till ett rörsystem i bostäder eller andra lokaler. Rörsystemet förses med ett antal uttag (sugdosor), där en slang ansluts. Slangen är vanligen 8-12 meter lång och kan vara försedd med startknapp i handtaget. Ett rör från centraldammsugaren leder också ut i det fria. Dammet samlas upp antingen i en dammbehållare (cyklonrening) eller i en dammpåse (som i en vanlig dammsugare). Fördelarna med centraldammsugare är framförallt att de minsta dammpartiklarna avlägsnas ur inomhusluften. En vanlig dammsugare släpper däremot igenom en viss mängd mikrodamm ut i rummet. Ljudnivån blir också avsevärt lägre, eftersom dammsugarenheten oftast befinner sig i ett annat rum. Dessutom upplever många användare att det är enklare att städa och blir mindre slitage på möbler och inredning jämfört med en vanlig dammsugare. Till nackdelarna kan räknas kostnaden för att installera systemet. Några användare tycker också att det är besvärligt att hantera den långa sugslangen.

Formvirke

Formvirke är virke som används till gjutformar, bland annat för betong som kan vara trappor, pelare, eller olika fundament. Eftersom formvirket till en del enklare formar kasseras efter gjutningen är kvalitetskraven låga på detta virke, en del grövre plank och reglar spikrensas för att återanvändas. Formvirke kan även vara formplywood som återanvänds ett flertal tillfällen, formplywood har en ytbehandling för att släppa från betongen efter dess härdande.