Sidan innehåller annonslänkar
Övriga

DAMMSUGARE CT 15 E-SET

4575 kr
Kontrollera pris

Köp nu

Beställ DAMMSUGARE CT 15 E-SET på nätet redan idag. Här har vi samlat mer information om produkten DAMMSUGARE CT 15 E-SET inom kategorin Tillbehör-till-dammsugare.

Kategori: Tillbehör-till-dammsugare
Artikelnummer: 007421201
Visa fler

Från kunskapsbanken

Centraldammsugare

Centraldammsugare är en fast monterad dammsugare som kopplas till ett rörsystem i bostäder eller andra lokaler. Rörsystemet förses med ett antal uttag (sugdosor), där en slang ansluts. Slangen är vanligen 8-12 meter lång och kan vara försedd med startknapp i handtaget. Ett rör från centraldammsugaren leder också ut i det fria. Dammet samlas upp antingen i en dammbehållare (cyklonrening) eller i en dammpåse (som i en vanlig dammsugare). Fördelarna med centraldammsugare är framförallt att de minsta dammpartiklarna avlägsnas ur inomhusluften. En vanlig dammsugare släpper däremot igenom en viss mängd mikrodamm ut i rummet. Ljudnivån blir också avsevärt lägre, eftersom dammsugarenheten oftast befinner sig i ett annat rum. Dessutom upplever många användare att det är enklare att städa och blir mindre slitage på möbler och inredning jämfört med en vanlig dammsugare. Till nackdelarna kan räknas kostnaden för att installera systemet. Några användare tycker också att det är besvärligt att hantera den långa sugslangen.

Electric

Electric kan syfta på: "Electric (musikalbum) – ett musikalbum från 2013 av Pet Shop Boys Electric (låt av Melody Club) – en låt från 2002 av popbandet Melody Club från musikalbumet Music Machine Electric (låt med Leila K) – en låt från 1996 med Leila K från musikalbumet Manic Panic Electric (musikalbum av Richard Thompson) – ett musikalbum från 2013 av Richard Thompson