Duschy

Duschhörna Orsa Duschy

Visa prisuppgifter

Läs mer och köp

Jämför produkt Duschhörna Orsa Duschy online innan du handlar. Köp inför black friday, cyber monday eller på mellandagsrea med eventuell rabatt. Vi har samlat nödvändig information om produkten Duschhörna Orsa Duschy i kategorin Suihkukaapit ja Suihkuseinät här hos oss.

Kategori: Suihkukaapit ja Suihkuseinät
Artikelnummer: 67190567

Från kunskapsbanken

Motorsåg

En motorsåg eller kedjesåg är en portabel, motoriserad såg som vanligen används för att fälla, kvista och aptera (kapa) träd. Motorsågar drivs av antingen en nätansluten elmotor eller en tvåtaktsmotor, även 4-takt finns. Själva sågarbetet utförs av en sågkedja med vassa skärlänkar som motorn driver medurs runt sågsvärdet. Tapparna mellan länkarna i kedjan smörjs genom att sågen pumpar ut särskild sågkedjeolja till svärdets spår. Kedjan kräver regelbunden filning med rundfil för att sågförmågan ska kunna upprätthållas. Eldrivna sågar används till exempel för vedkapning och på byggen medan de mer mobila bensindrivna sågarna har svarat för en väsentlig effektivisering av det svenska skogsbruket under efterkrigstiden. Idag har motorsågar, i de flesta storskaliga tillämpningar, ersatts av skördare. I gallringar är det dock inte ovanligt att självverksamma skogsägare fortfarande utför avverkningen med motorsåg. Svenska Husqvarna är med sina varumärken en av världens största tillverkare av både motor- och röjsågar. Tidigare ingick Husqvarna i Electroluxkoncernen. Främsta konkurrent på den svenska marknaden är tyska Stihl.

Avjämningsmassa

Avjämningsmassa, tidigare kallat flytspackel, är betong med polymermodifierad cement som har höga flödesegenskaper. Avjämningsmassa kräver i motsats till traditionell betong, inte tillsats av alltför stora mängder vatten vid blandning.