Snösläde

8 Produkter
I kategorin Snösläde finns ett urval framtaget av oss som kommer ifrån kända återförsäljare. Vi listar bara produkter av god kvalitet till konkurrenskraftiga priser. Letar du efter någonting speciellt i kategorin Snösläde så hittar ni det på den här sidan. Ett tips från oss är att alltid jämföra produkter online innan köpet för ha möjligheten att spara pengar till annat.
Filtrera varumärke
Sortera

Snösläde

Hitta produkter inom kategorin Snösläde till rätt pris online. Beställ inför cyber monday, black friday eller på mellandagsrea. Vi har samlat mängder av kvalitetsprodukter inom Snösläde.

En snösläde är ett verktyg för snöröjning, som kan beskrivas som en bred och djup snöskyffel som tar en stor mängd snö i ett enda lass. Redskapets flak är vinklat så att det kan glida över snön medan man skjuter på det tvåhandsfattade handtaget, exempelvis uppför en snöhög eller ned i ett dike och tippas av där. Den fullastade slädens tyngd och handtagets utformning gör att verktyget svårligen kan lyftas över snön. Varianter med tippbart flak förekommer. Redskapet kallas även för snöbjörn (Norrbotten), snöstyra (Västerbotten/Ångermanland), snölasse (Medelpad), snöåka/snöskjuta (Hälsingland), snöförare (Åretrakten), snöskotta (svenska Österbotten). Begreppet snöräv förekommer även som beteckning på snösläde, men åsyftar ofta en takräv, det vill säga en konstruktion bestående av plastmatta och metallram för att hyvla av snö från tak. Snösläde ska heller inte sammanblandas med snöraka och snöskovel, som har rakt handtag och mindre djup skopa.

Källa: sv.wikipedia.org

Läs mer
Snösläde SS-2014