Sidan innehåller annonslänkar
Eden Wood

Duo-havebænk, Eden Wood

Visa prisuppgifter

Läs mer och köp

Jämför produkt Duo-havebænk, Eden Wood online innan du handlar. Köp inför black friday, cyber monday eller på mellandagsrea med eventuell rabatt. Vi har samlat nödvändig information om produkten Duo-havebænk, Eden Wood i kategorin Sidemøbler här hos oss.

Kategori: Sidemøbler
Artikelnummer: 6827167

Från kunskapsbanken

Sweden

Sweden kan avse: Sweden, Maine – en kommun (town) i Oxford County Sweden, New York – en kommun (township) i Monroe County Sweden (musikalbum) – ett album av The Mountain Goats

Plywood

Plywood är en skiva av tunnare korslagda fanér som är limmade med fenolhartslim och pressade med högt tryck under värmebehandling, till en relativt hållfast och formstabil produkt. Plywood har fått ett stort användningsområde inom bland annat båt- och skeppsvarv, möbelinredningsindustri samt byggindustri. Den vanligaste varianten av plywood är fanérplywood, på svenska även benämnt kryssfanér.Plywood varierar i tjocklek mellan vanligtvis cirka tre millimeter och tre centimeter. De olika skikten är lagda och limmade korsvis, med all ytfanér lagd i samma riktning. Furu och gran är de vanligaste träslagen i byggnadsindustrin, där gran ibland används som mellanfaner. Inom båt- och skeppsvarvsindustrin används i regel ädlare träslag, vilka har större motståndskraft mot röt- och mögelangrepp; detta gäller exempelvis teak och olika mahognyarter. I möbel- och inredningssammanhang används ofta björkplywood eller olika sorters ädelträ för bättre formbarhet. Det finns även modellplywood eller flygplansplywood som används av modellbyggare och inom flygplanstillverkning; dessa är mycket tunna – allt ifrån ett par tiondels millimeter upp till cirka tre millimeter. Plywood indelas i knivskuren faner, som är den bättre kvalitén, och svarvad faner. Forssmanholz eller Holzblech är en extra motståndskraftig plywood, i Tyskland patenterat som uppfinning 1921–1922 av Villehad Forssman.Bland annat har man gjort mycket plywood i Edsbyn. (Edsbyns äldsta kvarvarande företag grundat 1895), Träförädlingen, (nuvarande namn E-ply Edsbyns plywood AB).