Irobot

Irobot Roomba 1138 Robotdammsugare - Antracit / Silvergrå

Visa prisuppgifter

Läs mer och köp

Kraftfull dammsugning Dammsuger damm, smuts och skräp från hårda golv och mattor åt dig med en V-formad borste och kraftfull sugning. Sidoborsten sopar bort skräp från väggar och hörn. Rena fräscha golv varje dag Tack vare tre rengöringslägen för golvmoppning kan du anpassa städningen efter dina behov. En elektronisk pump kontrollerar vattenflödet och håller moppdynan jämnt våt under rengöringen. Ett steg före smutsen Lär sig dina städvanor och gör skräddarsydda förslag efter dina önskemål. Den rekommenderar även sådant som du kanske aldrig skulle tänka på som att städa oftare under pollensäsongen genom att göra förslag som gynnar dig. Rent utan att du behöver lyfta ett finger Fortsätt göra det du gör. Med iRobot-appen eller din röstassistent från Google ber du helt enkelt din robot att rengöra och ett tu tre är städningen slut. Navigerar målmedvetet och logiskt Rengör målmedvetet och logiskt i prydliga rader och använder toppmoderna golvspårningssensorer för att navigera på både matta och hårda golv.


Beställ Irobot Roomba 1138 Robotdammsugare - Antracit / Silvergrå på nätet redan idag. Jämför produter på nätet innan köpet så kan man spara mycket pengar och även få eventuell rabatt. Här har vi samlat mer information om produkten Irobot Roomba 1138 Robotdammsugare - Antracit / Silvergrå inom kategorin Robotdammsugare.

Kategori: Robotdammsugare
Artikelnummer: ROOMBA-1138
Visa fler

Från kunskapsbanken

Irobot

Irobot, av företaget skrivet iRobot, är ett företag som utvecklar och tillverkar fjärrstyrda och självgående robotar. Företaget grundades av Rodney Brooks som forskar kring AI på MIT. Namnet till företaget kommer från Isaac Asimovs novellsamling Jag, robot.[källa behövs]Från början tillverkade de robotar för polisiära och militära ändamål men har även på senare tid börjat tillverka robotar för hushållsändamål, bland annat dammsugaren Roomba.

Robotdammsugare

En robotdammsugare eller dammsugarrobot är en självgående och uppladdningsbar dammsugare. De flesta robotdammsugare har formen av en låg cylinder för att kunna gå in under möbler.

0

År 0 är ett årtal som enligt traditionell årtalsform inte existerar. År 1 e.Kr. enligt den Gregorianska kalendern följer direkt efter år 1 f.Kr.. Enligt ISO-standarden för datum- och tidsangivelser (ISO 8601) som även tillåter negativa årtal, finns dock år 0000 som motsvarar det år som traditionellt betecknas år 1 f.Kr, och år -1 betecknar år 2 f.Kr. Astronomer har länge använt detta sätt att räkna årtal på, så ISO-8601-åren kallas ibland astronomiska årtal; dock brukar astronomerna hoppa över de inledande nollorna och bara använda så många siffror som behövs. Ett förslag till kalenderreform som tillkommit av andra skäl är Holocen-eran (HE). HE följer ISO:s standard genom att lägga 10 000 år till den traditionella årtalsformen. Följande tidsaxel visar på frånvaron av år 0. Varje ruta är ett år, gränslinjen mellan rutorna är nyåret. Mellan ruta [1 f.Kr.] och [1 e.Kr.] finns alltså inget år. Frånvaron av år 0 innebär bland annat att man måste tänka sig för om man vill fira ett jubileum av en äldre historisk händelse. Den som exempelvis ville fira 2 500-årsjubileet av slaget vid Marathon, år 490 f.Kr. kunde då inte göra det år 2010, utan först år 2011. Detta framgår tydligt om man i stället daterar slaget enligt ISO-standarden; då inföll det nämligen år -0489. En förklaring till varför år noll inte funnits i traditionell årsräkning är att årtal från början är ordningstal: det första året efter Jesus födelse, det andra året ..., och så vidare. Man kan jämföra med hur den svenska kungalängden numreras, exempelvis Gustav den förste, Gustav den andre; så kommer man så småningom till Gustaf V och Gustaf VI. Man säger inte att Gustav Vasa var Gustav den nollte, eller att den trettioförsta december följs av den nollte januari. Även månader och dagar i datum är ordningstal, till skillnad från vanliga klockslag där i stället passerat antal enheter anges.