Sidan innehåller annonslänkar
Växt OG

Flerblommig buskros 'Midsummer' 1-pack

Kontrollera pris

Läs mer och köp

’Midsummer’ är en cirka 60-100 cm hög rabattros med ett upprätt, buskigt växtsätt och ett mörkgrönt, glänsande bladverk. Sorten blommar juni-oktober med vackra starkt orangeröda blommor med gula inslag och en lätt och frisk doft.Säljs i 1-, 5 och 10-pack


Beställ Flerblommig buskros 'Midsummer' 1-pack på nätet redan idag. Här har vi samlat mer information om produkten Flerblommig buskros 'Midsummer' 1-pack inom kategorin Rabattrosor.

Kategori: Rabattrosor
Artikelnummer: 1264612
Visa fler

Från kunskapsbanken

Växthus

.]] Ett växthus eller drivhus är en byggnad av ett genomskinligt material (glas eller plast) som släpper in solljus men som hindrar värmen från att slippa ut. På så sätt skapas ett artificiellt klimat som tillåter odlandet av växter som normalt inte skulle trivas på den platsen. Växthus brukar ibland kallas för orangerier. Detta beror på att de tidiga svenska växthusen oftast användes för att odla citrusfrukter, och då särskilt apelsiner. Apelsin heter orange på engelska och franska. I engelska benämns växthus greenhouse (grönt hus) eller conservatory (bevarandehus), och det senare namnet direktöversätts ibland till svenska. Växthuset kallas då konservatorium eller konservatorie. Detta kan dock leda till förväxlingar, eftersom orden konservatorium och konservatorie i svenskan även används för vissa läroanstalter, inte minst inom musiken. Odlade växter i det fria, utanför växthus, kallas odling på friland. Det är vanligt att plantor dras upp (drivs upp) från frö i drivhus och sedan sätts ut på friland. En sådan anläggning kan kallas plantskola och drivs ofta kommersiellt som handelsträdgård. Odlingsbänk är en annan variant där fröna sås i för att förebygga insektsattacker, och transplanteras sedan ut på fälten. En mindre variant av växthuset är drivbänken, bestående av fönsterglas vilande på en ram av brädor, 10–15 cm över marken. Ännu ett alternativ kan vara odling på friland under täckplast eller täckväv. Kast är ett mellanting mellan växthus och drivbänk.I överförd bemärkelse har orden växthus, drivhus och plantskola fått stå för olika institutioner som hjälper talangfull ungdom framåt. Växthusets förmåga att stänga in värme har också gett namn åt växthuseffekten.