Nelson Garden

Fiberduk Nelson Garden 30g/m² 2x5 m

Kontrollera pris

Läs mer och köp

Jämför produkt Fiberduk Nelson Garden 30g/m² 2x5 m online innan du handlar. Vi har samlat nödvändig information om produkten Fiberduk Nelson Garden 30g/m² 2x5 m i kategorin Markduk Fiberduk här hos oss.

Produktinformation

Extra kraftig och hållbar fiberduk som passar perfekt till den tidiga odlingen samt skyddar mot höstens, senvinterns och vårens frost. .

Visa fler

Från kunskapsbanken

Fiberduk

Fiberduk är en typ av material som består av sammanpressade fibrer, oftast cellulosa, men beroende på användningsområde kan även andra fibrer förekomma, t. ex. glasfibrer. Fiberduk är inte vävd utan räknas till de material som brukar gå under beteckningen non-woven. Konsistensen brukar vara mitt emellan tyg och papper. Fiberduk är mer vattenbeständig än papper (däremot släpper den oftast igenom vatten) och till skillnad från tyg är den inte vävd. Vanliga användningsområden är som odlingsväv, marktäckningsväv och som partikelfilter kring dräneringar och infiltrationsbäddar.

Gardena

Gardena är en tysk tillverkare av trädgårdsutrustning för bland annat bevattning. Huvudkontoret ligger i Ulm. Gardena är en av de mest kända tillverkarna inom området och produkterna säljs över hela världen. Gardena ingår sedan 2006 i det svenska börsnoterade företaget Husqvarna, känt för sina motordrivna utomhusprodukter.

Amt

Amt har under historien betecknat olika typer av civila förvaltningsområden i Skandinavien och Tyskland. Idag används benämningen amt huvudsakligen i tysktalande länder.