Kratta Räfsa

29 Produkter
I kategorin Kratta Räfsa finns ett urval framtaget av oss som kommer ifrån kända återförsäljare. Vi listar bara produkter av god kvalitet till konkurrenskraftiga priser. Letar du efter någonting speciellt i kategorin Kratta Räfsa så hittar ni det på den här sidan. Ett tips från oss är att alltid jämföra produkter online innan köpet för ha möjligheten att spara pengar till annat.
Filtrera varumärke
Sortera

Kratta Räfsa

Hitta produkter inom kategorin Kratta Räfsa till rätt pris online. Beställ inför cyber monday, black friday eller på mellandagsrea. Vi har samlat mängder av kvalitetsprodukter inom Kratta Räfsa.

Kratta är ett redskap som oftast används vid trädgårdsskötsel. En kratta består normalt av ett långt skaft som nedtill slutar i en tvärslå och utifrån dessa sticker små pinnar ut vinkelrätt åt ett håll från det plan som bildas av skaftet och tvärslån. Det vanligaste är att pinnarna och tvärslån är gjorda i metall och skaftet är oftast i trä men undantag förekommer där till exempel tvärslån och/eller pinnarna är i trä. En kratta används normalt för att jämna till marken. En kratta i trä kan i mycket likna en räfsa i trä, men det är funktionen som skiljer dem åt - en kratta används för att luckra upp eller jämna till jord, sand eller grus, medan en räfsa används för att samla ihop hö, löv eller halm. I äldre tid användes kratta även om andra kloformiga redskap, såsom svedjekrattor, närmast liknande en klohacka. Ordet "kratta" i denna betydelse finns belagt i svenska språket sedan cirka 1645.

Källa: sv.wikipedia.org

Läs mer
Lövräfsa Gardena Combi, 130 cm