Sidan innehåller annonslänkar
Övriga

TRÖJA 9438 BM ZIP SV XS

Begränsat antal - Lagerstatus
Visa prisuppgifter

Läs mer och köp

Jämför produkt TRÖJA 9438 BM ZIP SV XS online innan du handlar. Det kan vara värt att undersöka och se vilka återförsäljare som möjligtvis har pressat priset och kanske erbjuder en rabatt på just din vara. Vi har samlat nödvändig information om produkten TRÖJA 9438 BM ZIP SV XS i kategorin Kortärmade-tröjor här hos oss.

Kategori: Kortärmade-tröjor
Artikelnummer: 005389728
Visa fler

Från kunskapsbanken

Essve

ESSVE är ett svenskt företag bildat 1970 som utvecklar och säljer skruv, spik, betonginfästning, fogskum och lim. ESSVE är ett dotterbolag till börsnoterade Bergman&Beving och omsätter ungefär 1 miljard kronor per år. ESSVE säljs hos de marknadsledande byggåterförsäljarna i Norden. ESSVE lägger mycket fokus och resurser på innovation och har bl.a. utvecklat ESSBOX Systemet, limmet ESSTACK, och träskruven ESSDRIVE. Mellan 1979 och 1990 ägdes ESSVE av LM Ericsson. Moderbolaget Essve Produkter AB har dotterbolag i flera länder där de största är Sverige, Norge och de baltiska staterna.

Fristads

Fristads AB är en tillverkare av arbetskläder för bygg & anläggning, industri och livsmedelsbranschen. Bolaget grundades i Fristad 1925 av John Magnuson och blev 1929 det första i Sverige att tillverka jeans. Sortimentet växte med hängslebyxor, midjebyxor, jackor och rockar som bars av hamnarbetare, murare, snickare, målare och andra hantverkare och yrkesarbetare. I slutet av 1900-talet var bolaget Sveriges största tillverkare av yrkeskläder. Trots att Fristads växt till 525 anställda med fabriker i Boråstrakten, Västergötland, Finland och Portugal fick släkten Magnuson allt svårare att behålla företaget och bolagets vd Bertil Magnuson, son till grundaren, berättade 1985 att hans barn de senaste åren fått låna pengar för att kunna betala förmögenhetsskatten. Detta medförde att släkten Magnuson den 23 augusti 1985 sålde bolaget till Hexagon. Bertil Magnuson ersattes som vd 1987 av Per-Olof Nygren. 1990 lade Munksjö ett bud på Hexagon och Fristads hamnade då i Munksjö-koncernen. När Trelleborg AB 1991 köpte majoriteten av aktierna i Munksjö hamnade Fristads i Trelleborg-koncernen. Fristads placerades 1992 i Trelleborgs affärsområde Ahlsell innan Trelleborg 1993 sålde Munksjö. I februari 1994 erbjöds institutioner möjlighet att köpa samtliga aktier i Fristads, vilket även ledde till att Fristads börsnoterades på O-listan våren 1994. Sommaren 1995 lade danska Kansas, med bas i Odense, ett bud på Fristads, vilket ledde till att Fristads avnoterades. 1995 slogs Fristads och Kansas Workwear samman under namnet Kansas Workwear. Efter ytterligare sammanslagningar bytte detta bolag 1999 namn till Kansas Wenaas Group. 2003 följde namnbyte till Kwintet. Detta bolag ägdes i sin tur av Axcel men förvärvades 2005 av IK Investment Partners. 2015 sålde IK Investment Partners Kwintet till ett dansk investerarkonsortium lett av Michael Hauge Sørensen och Christian Dyvig. Koncernen bytte samma år namn till Fristads Kansas Group. Mellan 2012 och 2017 var Fristads och danska Kansas enade under gemensamma varumärket Fristads Kansas, men sedan skedde en uppdelning så att Fristads användes i Sverige och Kansas i Danmark. Fristads Kansas AB sålde 2020 sina dotterbolag Fristads AB, Kansas A/S, Kansas GmbH och Leijona Group Oy till Hultafors Group AB, i sin tur ägt av Investment AB Latour.