Kniv-hugg

108 Produkter
Letar du efter saker i kategorin Kniv-hugg? Då har du kommit rätt. Här kan ni läsa mer om vad som erbjuds i kategorin Kniv-hugg. Missa inte ett tillfälle att spara pengar om du redan är ute efter att handla något speciellt. Kanske är det dags att inhandla en present till en kompis eller familjemedlem. Letar du efter något inom kategorin Kniv-hugg så har du kommit rätt.
Filtrera varumärke
Sortera

Kniv-hugg

Hitta produkter inom kategorin Kniv-hugg till rätt pris online. Beställ inför cyber monday, black friday eller på mellandagsrea. Vi har samlat mängder av kvalitetsprodukter inom Kniv-hugg.

En kniv består av ett blad med en vass egg (knivsegg) och ett skaft att hålla i. Vanligen är bladet tillverkat av stål och har en platt stång, som kallas tånge, instucken i skaftet. När kniven ingår i ett bordsbestick kallas den bordskniv. Ofta är bladet då inte särskilt vasst om det inte är tandat. Det är vanligt att använda bordsbestick, alltså kniv, gaffel och sked, med samma dekor. Om handen glider från handtaget ner till knivbladet finns risk för skärskador. Vissa knivar har därför ibland någon form av skydd som hindrar handen från att glida ner till knivbladet, en så kallad parerstång eller någon annan form av greppfunktion. För att hålla en kniv vass under en längre period bör den slipas och brynas regelbundet. Vissa knivar har knivbladet laserhärdat. Sådana knivblad har fått ett hårt ytskikt på knivbladets ena sida och sägs vara självslipande. Eftersom knivbladets ena sida är hårt så nöts det ohärdade materialet bort i första hand. Kvar blir det hårda ytskiktet som friläggs efterhand som kniven slits. En sådan kniv kan därför hålla skärpan även utan slipning och bryning.[källa behövs]

Källa: sv.wikipedia.org

Läs mer
CAMPINGYXA MED KOMPOSITHANDTAG | Beijerbygg Byggmaterial