Sidan innehåller annonslänkar
Kährs

CLIPS 7090132

Kontrollera pris

Köp nu

Clipssystem för dold montering av fanérsockel. Monteras med 25 alternativt 50 cm mellanrum. Skruv och plugg medföljer.


Beställ CLIPS 7090132 på nätet redan idag. Här har vi samlat mer information om produkten CLIPS 7090132 inom kategorin Golv-övrigt.

Läs mer...
Kategori: Golv-övrigt
Artikelnummer: 004213014
Visa fler
Du kanske också gillar:
Produkter från kända varumärken
Side-by-side

Side-by-side från Lg

Se alla produkter
Skärmar

Skärmar från Plus

Se alla produkter

Från kunskapsbanken

Centraldammsugare

Centraldammsugare är en fast monterad dammsugare som kopplas till ett rörsystem i bostäder eller andra lokaler. Rörsystemet förses med ett antal uttag (sugdosor), där en slang ansluts. Slangen är vanligen 8-12 meter lång och kan vara försedd med startknapp i handtaget. Ett rör från centraldammsugaren leder också ut i det fria. Dammet samlas upp antingen i en dammbehållare (cyklonrening) eller i en dammpåse (som i en vanlig dammsugare). Fördelarna med centraldammsugare är framförallt att de minsta dammpartiklarna avlägsnas ur inomhusluften. En vanlig dammsugare släpper däremot igenom en viss mängd mikrodamm ut i rummet. Ljudnivån blir också avsevärt lägre, eftersom dammsugarenheten oftast befinner sig i ett annat rum. Dessutom upplever många användare att det är enklare att städa och blir mindre slitage på möbler och inredning jämfört med en vanlig dammsugare. Till nackdelarna kan räknas kostnaden för att installera systemet. Några användare tycker också att det är besvärligt att hantera den långa sugslangen.

Amt

Amt har under historien betecknat olika typer av civila förvaltningsområden i Skandinavien och Tyskland. Idag används benämningen amt huvudsakligen i tysktalande länder.