Sidan innehåller annonslänkar
Cylinda

Cylinda K1085e Kylskåp - Vit

2709 kr
Kontrollera pris

Köp nu

Kylskåpet för små utrymmen Ett litet kylskåp med generös förvaring, för mindre utrymmen. Med glashyllor och dörr som är omhängningsbar samt har integrerat handtag.


Beställ Cylinda K1085e Kylskåp - Vit på nätet redan idag. Här har vi samlat mer information om produkten Cylinda K1085e Kylskåp - Vit inom kategorin Fristående kylskåp.

Kategori: Fristående kylskåp
Artikelnummer: CYL-9101836
Visa fler

Från kunskapsbanken

Kylskåp

Ett kylskåp är en hushållsapparat som används för att kyla livsmedel, läkemedel och andra varor till temperaturer mellan 0 °C och 8 °C. Kylskåp räknas som en vitvara. Moderna kylskåp använder en kompressorvärmepump för att föra bort värmen från skåpet. Innan elektriska kylskåp infördes användes isskåp.

Vitvaror

I äldre svenskt språkbruk avser vitvaror ofärgade bomulls- och linnevaror. Butiker som sålde dessa typer av varor benämndes vitvaruaffärer. Vitvaror är ett samlingsnamn för större hushållsmaskiner som finns i de flesta hem som till exempel tvättmaskiner, diskmaskiner, torkskåp, torktumlare, kylskåp, frysar, köksfläktar och spisar. Namnet kommer av att dessa maskiner ursprungligen oftast hade en vit exteriör. Vitvaror som kylskåp, frysskåp och kyl/frysskåp finns både som fristående och inbyggnadsvarianter. Diskmaskiner, kylskåp, frysskåp och kyl/frysskåp kan vara integrerade det vill säga att de har samma luckor som de övriga köksskåpen. Ordet "vitvaror" är belagt i svenska språket sedan 1858.Exempel på varumärken: AEG Asko Bosch Cylinda Electrolux Elektro Helios Gorenje Hoover Husqvarna Kenny Kenwood LG Miele Neff UPO Samsung Siemens Smeg Whirlpool Zanussi