Elverk

8 Produkter
I kategorin Elverk finns ett urval framtaget av oss som kommer ifrån kända återförsäljare. Vi listar bara produkter av god kvalitet till konkurrenskraftiga priser. Letar du efter någonting speciellt i kategorin Elverk så hittar ni det på den här sidan. Ett tips från oss är att alltid jämföra produkter online innan köpet för ha möjligheten att spara pengar till annat.
Filtrera varumärke
Sortera

Elverk

Hitta produkter inom kategorin Elverk till rätt pris online. Beställ inför cyber monday, black friday eller på mellandagsrea. Vi har samlat mängder av kvalitetsprodukter inom Elverk.

Elverk, elektricitetsverk, är en inrättning för framställande och distribution av elektrisk energi.Elverk anläggs för större fristående institutioner, såsom fabriker och sjukhus, men har även anlagts såsom för städer och större samhällen gemensamma energikällor. Från slutet av 1800-talet och omkring 100 år framåt avsågs med elverk ofta kommunala inrättningar; exempelvis tillkom 1892 Stockholms stads första elektricitetsverk, Brunkebergsverket. Inrättandet av de kommunala elektricitetsverken hade ofta en koppling till tillkomsten av de elektriska spårvägarna och erhöll formen av kommunala affärsverk. Elverk kan också avse en maskin som alstrar elektricitet. Oftast en förbränningsmotor kopplad till någon form av generator samt växelriktare eller likriktare. Finns i många olika storlekar och används i allt från fartyg till husvagnar. Ett vanligt användningsområde är som reservkraft om ett strömavbrott inträffar vid samhällsviktiga institutioner som, till exempel operationssalar i sjukhus.

Källa: sv.wikipedia.org

Läs mer
Reservelverk Gebe Powerman 2500GL