Sidan innehåller annonslänkar
Cembrit

CEMBRIT HEAVY DUTY SOCKELSKIVA

Kontrollera pris

Köp nu

Jämför produkt CEMBRIT HEAVY DUTY SOCKELSKIVA online innan du handlar. Vi har samlat nödvändig information om produkten CEMBRIT HEAVY DUTY SOCKELSKIVA i kategorin Cementbaserade-skivor här hos oss.

Läs mer...
Kategori: Cementbaserade-skivor
Artikelnummer: 900210886
Visa fler
Du kanske också gillar:
Produkter från kända varumärken
Stekpannor

Stekpannor från Funktion

Se alla produkter
Kyl  frys side-by-side

Kyl frys side-by-side från Samsung

Se alla produkter

Från kunskapsbanken

Stämjärn

Ett stämjärn är ett verktyg avsett för att bearbeta trä. Metallskäret på stämjärnet kan vara rakt eller skålformat. Det används för att hugga loss bitar och karva fram exempelvis ett motiv ur materialet. Vid slipning bör eggvinkeln för medelhårt trä vara 25 grader. För hårdare trä 30-40 grader och mjukare 15-20. Stämjärnet kan användas vid högtrycksbearbetning av trä vid grafisk formgivning. Träskaftets ände är ofta förstärkt med en metallring, för att bättre tåla slag med träklubba eller hammare. Ordet "stämjärn" är belagt i svenska språket sedan 1773.

Kylskåp

Ett kylskåp är en hushållsapparat som används för att kyla livsmedel, läkemedel och andra varor till temperaturer mellan 0 °C och 8 °C. Kylskåp räknas som en vitvara. Moderna kylskåp använder en kompressorvärmepump för att föra bort värmen från skåpet. Innan elektriska kylskåp infördes användes isskåp.

Frys

En frys, frysbox eller ett frysskåp, är en teknisk apparat som används för att frysa livsmedel och andra varor till temperaturer under noll grader Celsius. För långtidsförvaring (djupfrysning) av mat rekommenderas -18 °C eller kallare i frysen. Mycket lägre temperaturer i frysen ger en ökad energiförbrukning utan att signifikant förbättra matvarornas hållbarhet. Kylan dödar inte skadliga mikrober men bromsar deras reproduktionstakt, vilket förlänger matvarornas hållbarhet. Känsliga varor får så småningom försämrad smak och blir efter mycket lång tid olämpliga för förtäring. Moderna frysar använder en värmepump för att transportera ut värmen från skåpet. Även före värmepumpen har det funnits lösningar för att kyla matvaror. Genom att förvara is i en jordkällare kunde man hålla en stabilt låg temperatur där man förvarade matvaror. Även utan is håller sig i svenskt klimat temperaturen i en välbyggd jordkällare omkring +13 °C året runt.