Sidan innehåller annonslänkar
Jackon

CELLPLAST 100R 10X600X1200 JP

Kontrollera pris

Köp nu

Jackopor 100 (Expanderad cellplast) för platta på mark, väggar och Tak.


Beställ CELLPLAST 100R 10X600X1200 JP på nätet redan idag. Här har vi samlat mer information om produkten CELLPLAST 100R 10X600X1200 JP inom kategorin Cellplast-eps.

Läs mer...
Kategori: Cellplast-eps
Artikelnummer: 006049193
Visa fler
Du kanske också gillar:
Produkter från kända varumärken
Hårklippare

Hårklippare från Remington

Se alla produkter
Frys

Frys från Electrolux

Se alla produkter

Från kunskapsbanken

Tryckkokare

Tryckkokare är ett lufttätt slutet kärl som ger kortare koktider för till exempel matvaror eftersom kokningen sker vid högre tryck och temperatur än normalt. Genom att kärlet är slutet förhindras vätskan att koka bort som ånga, istället stiger trycket och därmed vätskans kokpunkt. I en modern tryckkokare för hushållsbruk ligger temperaturen på ca 120 grader. Koktiden reduceras därmed till mindre än hälften, för vissa råvaror ner till en fjärdedel. Industriella tryckkokare kan, genom högre arbetstryck, uppnå mycket högre temperaturer. Tryckkokaren är utrustad med en ventil som bestämmer kokarens arbetstryck och därmed vätskans maxtemperatur, vidare har den en säkerhetsanordning som utlöses om ventilen blir tilltäppt. Upptäckten av principen för tryckkokaren brukar tillskrivas den franske fysikern Denis Papin.

Frys

En frys, frysbox eller ett frysskåp, är en teknisk apparat som används för att frysa livsmedel och andra varor till temperaturer under noll grader Celsius. För långtidsförvaring (djupfrysning) av mat rekommenderas -18 °C eller kallare i frysen. Mycket lägre temperaturer i frysen ger en ökad energiförbrukning utan att signifikant förbättra matvarornas hållbarhet. Kylan dödar inte skadliga mikrober men bromsar deras reproduktionstakt, vilket förlänger matvarornas hållbarhet. Känsliga varor får så småningom försämrad smak och blir efter mycket lång tid olämpliga för förtäring. Moderna frysar använder en värmepump för att transportera ut värmen från skåpet. Även före värmepumpen har det funnits lösningar för att kyla matvaror. Genom att förvara is i en jordkällare kunde man hålla en stabilt låg temperatur där man förvarade matvaror. Även utan is håller sig i svenskt klimat temperaturen i en välbyggd jordkällare omkring +13 °C året runt.