Sidan innehåller annonslänkar
Cottex

Cottex Pinea 31 cm vit

Kontrollera pris

Köp nu

Bordslampan Pinea har en klassisk form med en modern struktur som tagit sin inspiration från naturen.
Skärmen är vit och konisk.

Till Pinea behöver du en ljuskälla med E14-sockel.


Beställ Cottex Pinea 31 cm vit på nätet redan idag. Här har vi samlat mer information om produkten Cottex Pinea 31 cm vit inom kategorin Bordslampor.

Läs mer...
Kategori: Bordslampor
Artikelnummer: 115932
Visa fler
Du kanske också gillar:
Produkter från kända varumärken
Vattenkokare

Vattenkokare från Moomin

Se alla produkter
Diskmaskiner

Diskmaskiner från Asko

Se alla produkter

Från kunskapsbanken

Cellplast

Cellplast, ibland kallad skumplast, är en typ av plast. Frigolit och Ecoprim är båda cellplaster. Cellplast indelas i mjuk och hård cellplast. Den mjuka cellplasten används i madrasser och möbelstoppning (se skumgummi), medan den hårda cellplasten används i väggisolation (till exempel i kylskåp). Cellplast har fått en stor betydelse i byggindustrin, till exempel vid isolering av husgrunder eller väggar, och även som putsbärare på fasader. Den hårda cellplasten finns i olika skalor av hårdhet och olika skivor lämpar sig därmed för olika tillämpningar. Oftast är kraven på hållfasthet, värmekonduktivitet och fuktupptagning viktiga att ta hänsyn till när man väljer skiva.

Rödfärg

Rödfärg syftar dels på röda järnoxidpigment som utvunnits ur slaggprodukter från gruvor eller mineralhantering, dels på en målningsprodukt av slamfärgstyp som tillverkas av sådant rödfärgspigment. Rödfärgspigment tillverkades förr på många platser i Sverige. Även idag finns flera producenter, men huvuddelen av dagens svenska rödfärgspigment härrör från Falu koppargruva och säljs som slamfärg under det inregistrerade varumärket Falu rödfärg. Röd slamfärg har, till skillnad från motsvarande material i andra kulörer, länge varit vanlig i Sverige och därmed har ordet rödfärg blivit etablerat inom byggande och byggnadsvård. År 2001 konstaterade marknadsdomstolen att ordet rödfärg bara får användas för slamfärgsprodukter med järnoxidpigment och inte för röd målarfärg i allmänhet.